Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Ο αετός





























Θα διαβάσετε μια ιστορία που άκουσα από μια κοπέλα (την οποία δεν ξέρω προσωπικά), μου άρεσε και γιαυτό θα τη μοιραστώ μαζί σας. Η κοπέλα αυτή, ας πούμε ότι λέγεται Γεωργία, ισχυρίζεται ότι η ιστορία αυτή είναι πραγματικό γεγονός που συμβαίνει στη φύση. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, όμως ακούγεται ενδιαφέρον και δημιουργεί μια αίσθηση αισιοδοξίας και δύναμης.

Ο αετός είναι ένα πουλί που η διάρκεια της ζωής του είναι 30 με 35 χρόνια. Όμως, ο αετός έχει την δυνατότητα να ζήσει άλλα τόσα χρόνια αν αυτός το επιλέξει. Πώς το κάνει αυτό; Αρχικά πρέπει να πάρει την απόφαση ότι θέλει και ότι αξίζει να επιμηκύνει τη ζωή του. Δεν είναι μια εύκολη απόφαση, καθώς η διαδικασία που ακολουθεί είναι πολύ επίπονη και γιαυτό το λόγο είναι ελάχιστοι οι αετοί που επιλέγουν να το κάνουν.

Ανεβαίνει σε ένα βουνό πολύ ψηλά και κάθεται τρεις μήνες. Στο διάστημα αυτό που έχει αυτοεξοριστεί αφαιρεί τα πούπουλα του μόνος του μέχρι να τα βγάλει όλα. Όταν μείνει πλέον γυμνός βρίσκει το κουράγιο να καταστρέψει το ράμφος του. Μένει μόνος του, χωρίς περηφάνια, χωρίς κανένα όπλο, ανήμπορος και τότε η μητέρα φύση του χαρίζει νέα πούπουλα και ράμφος, σιγά σιγά ανακάμπτει και όταν πλέον είναι έτοιμος ξεκινάει από την αρχή τη ζωή του.

Γεωργία δεν ξέρω αν αυτό όντως συμβαίνει στη φύση, συμβαίνει όμως στους ανθρώπους. Έχεις τη δυνατότητα είτε να πονέσεις και να παιδευτείς, είτε να εγκαταλείψεις τον αγώνα για ζωή. Κανένας δεν θα σε κρίνει αν παραιτηθείς διότι αυτό περιμένουν να κάνεις όλοι. Αν όμως πονέσεις, ταλαιπωρηθείς και ξανακερδίσεις τη ζωή σου, τότε ίσως δώσεις κουράγιο και θέληση σε κάποιον άλλο συνάνθρωπό σου να κάνει κι αυτός το ίδιο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραια ιστορια και διδακτικη!
Αν με ρωτας ομως, θα προτιμουσα, να μην ξαναπιασω τη ζωη μου απο την αρχη! Αλλα να ολοκληρωθει εχοντας βιωσει οσα επρεπε και ηταν γραμμενο να βιωσω!

Παραπανισιες εμπειριες δε θα ηθελα, εκτος αν προλαβαινω να τις αποκτησω σε αυτη τη μια ζωη!

φιλια

Linis είπε...

Καθε εμπειρια για καλο μου εμαθε ο παππους μου. Για καθε φορα που χτυπας κατι μαθαινεις και για καυε φορα που ανοιξεις τα φτερα σου να πεταξεις κερδιζεις στην ζωη.. Αλλα για να ξαναγεννηθεις πρεπει να εχεις θεληση και δεν την εχουν ολοι..

Woman in Blogs είπε...

Είναι ωραίο να αρχίζεις τη ζωή σου από την αρχή κάθε μέρα! Δίχως να απαρνιέσαι τίποτα από το χτες. Αρκεί να χαλαλίσεις μια στιγμή από το παρόν. Και να τραβήεξεις για το μέλλον έχοντας ακόμα μια ματιά σου αφήσει στη ζωή σου.