Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα αληθινό χαμόγελο

Πρόσφατα ο αδελφός ενός καλού μου φίλου έκανε ένα πανέμορφο αγοράκι. Είδα μια φωτογραφία του μικρού θαύματος πέντε ώρες μόλις αφού είχε έρθει στον κόσμο μας, αντίκρισα ένα χαμόγελο που σε κάνει να σαστίζεις, ένα χαμόγελο αληθινό, ένα χαμόγελο γεμάτο ειλικρίνεια. Ακόμα και σήμερα, μερικές μέρες μετά τη γέννησή του, όταν χαμογελάει σκέφτομαι ότι αυτός ο μικρός ανθρωπάκος δεν έχει γνωρίσει στη ζωή του πονηριά, δεν έχει γνωρίσει συμφέρον, δεν έχει κακία μέσα του, δεν ξέρει τι σημαίνει ψέμα, μόνο την αγάπη έχει γνωρίσει και έτσι όταν χαμογελάει το κάνει από καρδιάς, το θέλει, το νιώθει, το αισθάνεται, το πιστεύει!

Δεν θυμάμαι πότε χαμογέλασα τελευταία φορά αυθόρμητα, ίσως τώρα που σκέφτομαι τη φατσούλα του μικρού, είναι σχεδόν αδύνατο όταν μεγαλώσεις λίγο να χαρίσεις ένα αληθινό χαμόγελο, η ψυχή και τα συναισθήματα μολύνονται τη στιγμή που αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο, τη στιγμή που αποκτάς λογική ενήλικα χάνεις τη δυνατότητα να είσαι γελαστός γιατί το θέλεις και όχι γιατί πρέπει.

Αν μπορούσα να κάνω σε όλους μας ένα δώρο, αυτό θα μας έδινα, ένα αληθινό χαμόγελο

4 σχόλια:

Joanna είπε...

"τη στιγμή που αποκτάς λογική ενήλικα χάνεις τη δυνατότητα να είσαι γελαστός γιατί το θέλεις και όχι γιατί πρέπει" ...Πόσο αληθινό.
Και κάπου εκεί, έτσι απλά το χάνουμε!
Υπέροχο το δώρο σου!
Καλήνύχτα!

Ιδιοσυχνότητα είπε...

Με πολύ αγάπη. Καλο βράδυ και καλώς ήρθες.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά χαμόγελα σου στέλνω!

καλως βρεθηκαμε!

θα τα λέμε λοιπόν!

Τωρα για το μωρακι τι να πω! καπου διαβασα πως καθε νεογεννητο που ερχεται, ειναι χρεωμενο 30.000 ευρώ!

Σίγουρα λοιπόν μεγαλώνοντας θα του στερήσουν το χαμόγελο!

Στο χερι σου ειναι να το μαθεις να μην χασει ποτε την ρυτιδα εκφρασης απο το χαμογελο!

φιλιά πολλα

Ιδιοσυχνότητα είπε...

Καλος ήρθες Coula το μωράκι δεν φταίει όμως :( για τα παιδιά πρέπει να χαμογελάμε, για να τα μαθαίνουμε να λύνουν έτσι τα προβλήματα τους :D